HTML

Losits Robi hivatalos blogja

Üdv a sok kedves Ismerősnek, és Ismeretlennek! No, csak született egy blogom is mindazok örömére, akik nem tagjai a "fészguknak", vagy le van tiltva a munkahelyükön, vagy szívesebben olvasgatnak blogot, vagy se ez, se az, csak véletlenül tévedtek ide. Tartalmilag ugyanazt találhatjátok itt, mint amit az alábbi linken elérhető közösségi oldalamon: http://www.facebook.com/pages/Losits-Robi/145838978799024 Érezzétek jól magatokat minálam. :)

Ha az alábbi gombra kattintasz, kapsz egy libacombot :)

Friss topikok

Linkblog

Variációk egy témára - Túl sok víz 1.

Losits Robi 2011.02.22. 16:42

Velence mintájára idehaza is építenek egy „úszó várost”. A település neve – a tervek szerint – Hullámosfalva lenne. A munkálatok gőzerővel folynak a Rába egyik mellékágán, a fontosabb közintézmények már víz fölött vannak. A munkálatokat meg...nehezíti a hideg víz, amiben nehezebb 8-10 méteres alapot ásni, és az alapba öntött beton is nehezebben köt meg, valamint az, hogy a leejtett szerszámokat nemigen találják meg a munkások. A lakóparki lakások mindegyikében lesz folyóvíz, alapfelszereltség lesz a vízágy, és minden helyiségben lesz vizesblokk is. A falak vizesedése nem garanciális hiba.
A létesítendő összes parkban építenek vízi vidámparkot, csúszdákkal. Tankolni szökőkutaknál lehet majd. A város vezetőségének nem titkolt elképzelése, hogy a vízisportok Mekkájává teszik a települést, s komoly hangsúlyt fektetnek majd az élsportolók nevelésére. A turizmus fellegvára lehet Magyarországon „új Velence”, vagyis Hullámosfalva. A barlangbúvárkodás mintájára pincebúvár tanfolyamokkal csalogatják a víz alatti világ szerelmeseit. A település első 100 lakója ingyenesen elvégezhető vízi jártassági oktatást kap, valamint úszósapkát, és egy pár evezőlapátot.
A tömegközlekedést vízibuszokkal oldják meg, vízibicikliket a város több pontján lehet bérelni majd, és azokat a kijelölt kerékpárutakon lehet használni. A gyalogosközlekedésre jelenleg még nem találtak megoldást, de minden bizonnyal aluljárókat nem fognak építeni. A kerekesszékesek megint megszívták.
Az ünnepélyes városátadást vízkereszt napjára tervezik, a rendezvény végén ünnepi vízijátékkal örvendeztetik meg a jelenlévőket.



Facebook oldalam

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dinnyerobi.blog.hu/api/trackback/id/tr862839642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása